Radionica batika

Izložba u spomen na Branku Marčetu Gregorić otvara se u Galeriji Laurus

Marina Kirigin

Goran Kosić - "Povorka"

Goran Kosić - "Povorka"

Izložba polaznika radionice batika iz 2008. godine - Koraljke Jukić, Gorana Kosića, Tijane Mihailović i Ive Santini - održava se u spomen na Branku Marčetu Gregorić



“Batik nije pomoćna grafička tehnika” naziv je izložbe čije je otvaranja zakazano u petak 10. veljače u 19 sati u Galeriji Laurus u Lovranu.


Izložba polaznika radionice batika iz 2008. godine – Koraljke Jukić, Gorana Kosića, Tijane Mihailović i Ive Santini – održava se u spomen na Branku Marčetu Gregorić.


Goran Kosić - "Povorka"




– Cecilija Branka Marčeta Gregorić rođena je u Virovitici 1939. godine, a napustila je ovaj svijet u Opatiji, 2022.godine. Cijeli svoj radni vijek bila je aktivna pedagoginja likovne kulture u osnovnoj školi u Opatiji. Vodila je i osmišljavala (uglavnom volonterski) razne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta i njihove učitelje u mnogim mjestima u Hrvatskoj. Osmislila je i objavila u obliku samoizdanja i priručnik s uputama o radu u tehnici batika, stoji u najavi izložbe na kojoj će biti izloženi i radovi Marčete i Vladimira Gudca.


Izložba koja je dio programa Art- Laurus 2023. Umjetnička organizacija P.A.L, čiji je program financiran sredstvima Općine Lovran, Ministarstva kulture i medija RH i PGŽ-a, ostaje otvorena do 1. ožujka.