Recentni radovi

Izložba “(Ne)privremeno” Fritzie Brown u Galeriji “Josip Račić”

Kim Cuculić

Foto Goran Vranić

Foto Goran Vranić



Izložba »(Ne)Privremeno« američke vizualne umjetnice Fritzie Brown otvorena je u Galeriji »Josip Račić«. O recentnim radovima umjetnice koja je u Zagrebu posljednji put izlagala prije dvadeset godina govorio je ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti i kustos izložbe Branko Franceschi.


Uz dvadesetak odabranih djela Fritzie Brown izvedenih u tradicionalnim likovnim tehnikama poput akvarela, gvaša, kombinirane tehnike, kolaža na papiru i platnu, odnosno serije koloriranih figura izvedenih u glaziranoj kamenini, uzvanici su tu večer imali i jedinstvenu priliku uživo se sresti s umjetnicom, ali i na njezinoj ruci vidjeti tetovažu »Temporary«, čiji koncept u izvedbi Bang Bang Studios potpisuje Steve Cosson.


Ovaj rad u kojem Fritzie Brown za izražavanje koristi vlastito tijelo dio je koncepcije izložbe, a u postavu je dokumentiran fotografijom.




Izložbu prati dvojezični katalog na hrvatskom i engleskom jeziku s uvodnikom povjesničara umjetnosti Branka Franceschija. Grafičko oblikovanje kataloga potpisuje Ana Zubić.