Akademski slikar

Izložba Domagoja Barića otvorena u bakarskoj crkvi, impresionirao je sve okupljene

Sanja Gašpert

Impresivne slike oduševile su posjetitelje koji nisu krili svoje divljenje prema mladom autoru i njegovom posebnom stilu



U predivnom ambijentu crkve sv. Margarete u Bakru, otvorena je izložba slika akademskog slikara Domagoja Barića. Program otvorenja izložbe održane u organizaciji Udruge Bakarska žena Bakar vodila je predsjednica Udruge Klaudija Forempoher, a večer su svojim nastupom uveličale članice Kulturno-umjetničke udruge Sklad, otpjevavši pet poznatih skladbi.


O umjetniku, njegovom stilu i izloženih dvadesetak slika govorila je akademska slikarica Eva Meštrović, naglasivši posebnost umjetnikovih djela u kojima ističe važnost prirode te promišlja o ljudskom postojanju.


Impresivne slike oduševile su posjetitelje koji nisu krili svoje divljenje prema mladom autoru i njegovom posebnom stilu.





Svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 10. svibnja, svakog dana u vremenu od 9 do 11 sati te od 17 do 19 sati. Izložba je prodajnog karaktera.


Domagoj Barić rođen je 19. lipnja 1988. godine u Rijeci, gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost. Školovanje je nastavio na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo.


Diplomirao je 2012. godine, u klasi prof. Zoltana Novaka, čime je stekao titulu magistar slikarstva.


Na Akademiji likovnih umjetnosti u Rijeci je od 2014. do 2016. godine radio kao vanjski suradnik. Sudjelovao je u oslikavanju ashrama Shree Peetha Nilaya.


Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka te je tijekom godina sudjelovao u nizu skupnih i samostalnih izložbi.