Vizualno dojmljivo

Inspirirano Krležom: Izložba ‘Zastave’ Ane Mušćet otvorena u MMSU

Kim Cuculić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Prva knjiga "Zastava" nastala je kao autoričin diplomski rad 2016. koji je iste godine dobio Grand Prix na 25. slavonskom biennaleu



RIJEKA Na Međunarodni dan muzeja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je samostalna izložba Ane Mušćet “Zastave”.


Riječ je o jedinstvenoj, vizualno dojmljivoj, tehnički složenoj prostornoj instalaciji inspiriranoj istoimenim petotomnim Krležinim romanom.


Preoblikovanje i prekrajanje ove književne materije koja je radi svoje složenosti, slojevitosti i svevremenosti autorici poslužila kao poticaj za redefiniranje poimanja aktualnosti te njezino premještanje u novi konceptualni i vizualni kontekst, inkorporirano je u tri dosad istkane knjige Ane Mušćet nazvane “Zastave”.




Prva knjiga “Zastava” nastala je kao autoričin diplomski rad 2016. koji je iste godine dobio Grand Prix na 25. slavonskom biennaleu.


Prateći ideju pet dijelova Krležinog romana, Ana Mušćet nastavlja work in progress projekt izrađivanjem druge knjige, a treća knjiga “Zastava” premijerno se prikazuje u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Izložba će u MMSU-u ostati otvorena do 30. lipnja.