»Skice iz Edena – Rascvjetavanje«

Galerija Rab najavljuje samostalnu izložbu akademske slikarice Edit Glavurtić

Kim Cuculić



RAB – Samostalna izložba »Skice iz Edena – Rascvjetavanje« akademske slikarice Edit Glavurtić bit će otvorena u četvrtak, 1. lipnja, s početkom u 21 sat u Galeriji Rab. Umjetnica će se predstaviti selekcijom recentnih radova različitih formata izvedenih u tradicionalnoj tehnici ulja na platnu. U svojim studijama likovnih formi Edit Glavurtić vješto koristi uljenu slikarsku tehniku koja se nametnula kao tehnika koja najviše odgovara karakteru umjetničinog osjećaja materije prilikom realizacije likovne ideje.


Autorica potencira glavnu karakteristiku ulja, odnosno njegovog nevjerojatnog raspona boje od najdublje sjene do najvišeg svjetla što ponajbolje vidimo na svjetlosnim akcentima latica cvijeća božura i irisa na kojima svjetlost titra u punini svoje blistavosti. Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol.


Edit Glavurtić rođena je 1965. u Splitu, a u Zagrebu živi od 1970. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za slikarstvo, diplomirala je 1988. godine u klasi prof. Đure Sedera. Izložba ostaje otvorena do 24. lipnja.