Gostujuća izložba

U Pomorskom i povijesnom muzeju predstavlja se priča antičkog Zadra

Bruna Matičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Izložba ostaje otvorena do 13. rujna



U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka je otvorena gostujuća izložba »Ispričat ću ti priču« autorice Timke Alihodžić, više kustosice Antičkog odjela Arheološkog muzeja Zadar, a koja će riječkoj publici predstaviti običaje pokapanja antičkoga Zadra.


Na svečanom otvorenju, uz autoricu, prisustvovala je ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić te Sonja Šišić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.


Ovom prilikom Timka Alihodžić zahvalila je svima koji su pridonijeli da se ova izložba predstavi i u Rijeci.




– Kroz samo četiri priče, ali bogatom i jedinstvenom građom, predstavljen je način pokapanja i poimanje odnosa prema smrti u doba antike, pojasnila je autorica i pozvala nakratko stručno vodstvo po izložbi.


Ravnateljica Nikolina Štivić Radić izrazila je zadovoljstvo odličnom suradnjom dviju muzejskih institucija koja postavljanjem ove izložbe nastavlja s predstavljanjem bogatstva fundusa Arheološkog muzeja Zadar.


Izložba ostaje otvorena do 13. rujna, a ravnateljica Muzeja najavila je da će, s obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja, od idućeg tjedna svakog četvrtka biti slobodan ulaz za sve koji nisu mogli biti nazočni na otvorenju, a žele uživati u jedinstvenim nalazima izloženim na ovoj zanimljivoj izložbi.


Izložbu je službeno otvorila pročelnica Sonja Šišić izrazivši zadovoljstvo što je njome stanovnicima županije predstavljen segment života antičkog Zadra, jednog od najzanimljivijih antičkih lokaliteta na Mediteranu.


Vrijednost ove izložbe je i u činjenici da je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, istaknula je Sonja Šišić i zahvalila Arheološkom muzeju Zadar na toj suradnji.