Uspjeh riječke umjetnice

Anđelka Maras osvaja svjetsku scenu: Nagrada u Parizu i pozivnica za QIAF Festival u Dohi

Valentina Botica



 


Riječka umjetnica Anđelka Maras nastavlja impresionirati umjetničku scenu, osvajajući nagradu za suvremenu umjetnost “Top Izbor Paris 2024” u Parizu. Na natjecanju koje je okupilo 635 umjetnika iz 60 zemalja, Maras se istaknula svojim djelima koji odašilju klasičnost i eleganciju, a koja su privukla pohvale likovne kritičarke i kustosice Anne Soricaro.


Ovaj uspjeh otvara nova vrata za Maras, jer je dobila pozivnicu za sudjelovanje na QIAF International Art Festivalu 2024. Festival će se održati u Dohi od 25. do 30. studenog, pružajući joj priliku da svoju umjetnost predstavi široj međunarodnoj publici.




Maras je već poznata po svojim djelima koja su dobila pohvale kako kritike, tako i publike. Njezina umjetnost, koja se ističe brzinom izvedbe i intenzitetom tonova, privlači pažnju diljem Europe.


Ovo nije prvi put da Maras osvaja svjetsku umjetničku scenu. Njezino djelo “Noć” donijelo joj je drugo mjesto na izložbi u Padovi te pozivnicu za Expo New York 2024., a sudjelovala je i na natjecanju u Milanu za nagradu umjetnika Europe 2023., koja ju je i odvela u Pariz zajedno s umjetnicima iz nekoliko europskih zemalja.