Talijanska drama

FOTO Premijerno izvedena predstava »Kamikaze« u HNK-u Ivana pl. Zajca

Kim Cuculić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak



RIJEKA – U neuobičajenom terminu u nedjelju, u HNK-u Ivana pl. Zajca premijerno je izvedena predstava »Kamikaze« Talijanske drame, u koprodukciji s Teatrom Biondo iz Palerma. Puni naslov predstave autora Emanuelea Aldrovandija je »Kamikaze/Assocerò sempre la tua faccia alle cose che esplodono« (»Kamikaze/Zauvijek ću tvojem licu asocirati eksplodirajuće stvari«), a redatelj je Marco Lorenzi.


Kako je navedeno uz predstavu, »Kamikaze« su rezultat promišljanja suvremenosti koje isprepliće tragični napad na Bataclan u Parizu 13. studenoga 2015. s pričom o mladoj filmskoj redateljici koja se bori sa stvaranjem filma. Složene radnje, »Kamikaze« nude razmišljanje o odnosu između moći, kapitalizma i ljudskih odnosa, a poput prave crne komedije složenim se temama bavi s ironičnom crtom.





U predstavi glume Elena Brumini, Aleksandar Cvjetković, Serena Ferraiuolo, Stefano Maria Iagulli, Mirko Soldano iz Talijanske drame, Mario Jovev, glumac Hrvatske drame te gostujući Vittorio Camarota, Eletta Del Castillo i Aurora Cimino.


Scenografiju i kostime potpisuje Gregorio Zurla, čiji je asistent Ivan Botički. Glazbu potpisuju Enza De Rose i Leonardo Porcile, a videoprojekcije Edoardo Palma i Emanuele Gaetano Forte. Dizajn svjetla povjeren je Robertu Pavliću, dok je asistent režije Lorenzo de Iacovo.


Reprizne izvedbe predstave na rasporedu su 27., 28. i 29. ožujka u 19.30 sati. »Kamikaze« će 18. ožujka biti izvedene u Kopru, 20. ožujka u Bujama, 25. ožujka u Puli te će od 5. do 14. travnja biti izvođene u Palermu.