PUNI DVORANE

Dugometražni igrani film “Dnevnik Pauline P.” pogledalo više od 70 tisuća gledatelja

Hina



ZAGREB – Dugometražni igrani film Nevena Hitreca “Dnevnik Pauline P.” i nakon osmog tjedana prikazivanja ne prestaje puniti kino dvorane diljem zemlje i do sada ga je pogledalo 71.188 gledatelja, čime je postao peti najgledaniji domaći film za djecu svih vremena


Film  se i dalje može pogledati u kinima i na organiziranim školskim projekcijama širom Hrvatske, pošto je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima, priopćeno je.


Osim na redovnim projekcijama, prikazat će se u subotu, 27. svibnja u sklopu filmskog programa za djecu KinoKina u zagrebačkom kinu Kinoteka, gdje će nakon projekcije gostovati glumci iz filma Jakov Švarc i Ramona Ivanda.




Film je nastao u produkciji studija Jaka, a temelji se na istoimenom dječjem romanu, ujedno i školskoj lektiri za treći razred osnovne škole, autorice Sanje Polak.


Radnja prati samouvjerenu i duhovitu učenicu 3.c razreda koja uvijek govori svoje mišljenje i pronalazi rješenja, a život joj ispunjen je školskim i obiteljskim događajima te duhovitim kritikama stvarnosti.


Naslovnu ulogu ima Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.


Glume još Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.