TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Četiri koncerta u Guvernerovoj palači u četvrtoj sezoni Glazbene rijeke

Davor Mandić

Svi koncerti počinju u 19.30 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna



RIJEKA – Ovogodišnja, četvrta sezona ciklusa koncerata Glazbena Rijeka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja donosi četiri koncerta. Iz Umjetničke organizacije Cristoforium poručuju da ova sezona svjedoči o prihvaćenosti tih koncerata u javnosti, ali i potrebi za daljnjim obogaćivanjem glazbene scene Rijeke.


– Četiri ovosezonska koncerta donose nastupe vrsnih hrvatskih glazbenika uz obilježavanje nekih važnih obljetnica: pijanista Petra Klasana, čiji solistički recital otvara ciklus, violinista Marca Grazianija i pijanistice Mije Miljković Đuzel uz 250. godišnjicu rođenja L. van Beethovena, Zagrebačkog kvarteta koji obilježava 100. obljetnicu djelovanja te harfistice Dijane Grubišić Ćiković, koja će s prijateljima i suradnicima proslaviti 30 godina umjetničkog rada.


U prostoru koji se estetski i akustički pokazao idealnim za komorno muziciranje, pažljivo koncipirani i raznoliki programi u tumačenju naših istaknutih glazbenika, obećavaju istinske glazbene doživljaje – kažu u Cristoforiumu.




U programu koji otvara sezonu mladi Petar Klasan izvest će u petak, 16. listopada djela Ludwiga van Beethovena: Sonatu za glasovir u F-duru, br. 22, op. 54, Sedam bagatela, op. 33, Sonatu za glasovir u As-duru, br. 31, op. 110.


Petar Klasan (Zagreb,1992.) glazbeno obrazovanje počeo je u Novskoj. Nakon završene osnovne glazbene škole upisuje pripremni studij na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču u klasi Noela Floresa. Preddiplomski studij završio je 2014. u klasi Olega Maisenberga, a master studij s najvišim ocjenama 2017. godine klasi Stefana Vladara.


Svi koncerti počinju u 19.30 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna.