Koncert u HKD-u

Bruno Mičetić predstavio projekt “Guitars Dialogue” i najavio novi album

Katarina Bošnjak

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Usred koncerta je uslijedilo i veliko iznenađenje - na pozornicu se popeo i vrhunski gitarist Doka Kaitner

Poznati riječki gitarist, kompozitor i aranžer Bruno Mičetić večeras je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održao samostalni koncert. Prisjetimo se, od njegovog zadnjeg većeg koncerta u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca prošle su gotovo dvije godine, dok u koncertnoj dvorani HKD-a na Sušaku nije imao prilike nastupati samostalno, sve do večeras.

Foto galerija: Koncert Bruno Mičetić Foto: Ana Križanec


Iza ovog jazz gitarista stoji uistinu raznolika glazbena karijera te brojna studijska izdanja, kao i suradnje s glazbenicima iz cijele regije. Sada ima novi projekt “Guitars Dialogue” koji razvija te koji je, između ostalog, i predstavio večeras, a ujedno je najavio i da bi do kraja ove godine trebao izaći novi album. Projekt spaja dvije dimenzije jednog instrumenta koje u izvedbi predstavljaju dvije različite priče.
Publika je na večerašnjem koncertu imala priliku čuti većinu stvari koje će se naći na novom albumu, kao i neke od već ranije objavljenih stvari.
– Ovaj novi projekt je nešto sasvim meni izazovno kao gitaristi, a ovako biti sam na pozornici nije lako niti jednom glazbeniku, pa tako ni večeras meni, stoga nemojte zamjeriti ako se dogodi nekakva greška jer u nastupu koristim puno pedala i tehnike – kazao je Mičetić.
Koncert je započeo svirkom na akustičnoj gitari koju je ubrzo zamijenio električnom, a uz nove numere je izveo i kompozicije s projekta “Melodije nacionalnih parkova” i dvije jazz kompozicije te odličan primjer dobrog pop-rocka, pjesmu “Africa” rock sastava Toto.  Usred koncerta je uslijedilo i veliko iznenađenje – na pozornicu se popeo i vrhunski gitarist Doka Kaitner. Zajedno su izveli zahtjevnu “Mediterranean Sundance” kojom su uistinu oduševili sve prisutne i još jednom potvrdili svoj status kvalitetnih i vrsnih glazbenika.