Oktanski šušur

Starta 7. izdanje utrke Inter cars Učka 2021.

Portal Novi list

FOTO AK Opatija Motorsport

FOTO AK Opatija Motorsport

Staza, od prije dvije godine produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikanaOktanski šušur ponovno je ispunio Veprinac i obronke Učke na 7. izdanju utrke Inter cars Učka 2021.


Natjecanje iz discipline Formula driver, unatoč svim korona ograničenjima, okupilo je 128 natjecatelja koji će se natjecati na legendarnoj učkarskoj stazi. N


Natjecanje je međunarodnog karaktera, boduje se za HAKS Kup Formule driver, prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre.
Staza, od prije dvije godine produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana.


Svečanim otvaranjem u 11 sati najavit će se start prve bodovne vožnje, dok će oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima biti uručena zaslužena sportska priznanja.– Dugo smo bili u nedoumici da li da napravimo još jednu godinu pauze ili da nastavimo s natjecanjem što je u konačnici i presudilo. Iako smo odradili sve pripreme unaprijed, novodonesene mjere u našoj županiji ipak su nam malo poremetile planove, ali ju nismo otkazali.


Neće nam biti lako i nadamo se da će na kraju završiti na dobrobit svih te da će sportaši biti zadovoljni, a tradicija nastavljena. Zahvaljujemo svima, prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču.


Također, veliko hvala i najvećem sponzoru, tvrtki Intercars koja je i ove godine stala uz nas, a mi se nadamo da ćemo opravdati povjerenje i biti strpljivi dok se stvari ne vrate u normalu, kako smo i bili navikli, istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsporta.– Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 18. srpnja od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane.


S obzirom na epidemiološke mjere, u suradnji s riječkom zdravstvenom ustanovom Medris, u subotu od 15 do 19 sati organizirali smo brzo testiranje za sve sudionike i pratnju kojima je to potrebno, na njihov trošak, poručila je, zaključujući susret s novinarima Martina Puž, predsjednica Organizacijskog odbora utrke.