Celebrity Cars

Na prodaju BMW u kojem je upucan slavni reper 2Pac. Cijena? Prava sitnica

T.I.

Foto: Celebrity Cars

Foto: Celebrity Cars

Automobil je tijekom godina promijenio nekoliko vlasnika, a Celebrity Cars prvi su ga javno prikazali i stavili na prodaju s dokumentacijom koja dokazuje njegovu porijeklo. Prema riječima prodavatelja, „sedmica“ je potpuno restauriranaCrni BMW 750IL iz 1996. godine u kojem je upucan legendarni reper Tupac Shakur vratio se na tržište. Automobil koji je izvorno bio registriran kao vlasništvo njegove diskografske kuće Death Row Records, sada prodaje Celebrity Cars Las Vegas za 1,75 milijuna dolara.


Zloglasna BMW „sedmica“ ne predstavlja samo morbidan dio povijesti hip-hopa, već je i tužan podsjetnik da ubojstvo „2Pac-a“ ostaje nerazjašnjeno.


Tragični incident dogodio se 7. rujna 1996. godine, nedugo nakon što su Shakur i njegov tadašnji menadžer Suge Knight prisustvovali boksačkom meču između Mikea Tysona i Brucea Seldona u MGM Grand Casinu u Las Vegasu. Kada se oko 23:15 vozilo u kojem su bili Shakur i Knight zaustavilo na crvenom svjetlu na križanju East Flamingo Road i Koval Lane, s desne strane je prišao bijeli Cadillac iz kojeg je ubojica ispalio nekoliko metaka u smjeru suvozača. Shakur je dva put pogođen u prsa te jednom ruku i bedro nakon čega je hitno prevezen u Sveučilišni medicinski centar južne Nevade gdje je preminuo od posljedica ranjavanja šest dana kasnije u 25. godini života.
Automobil je tijekom godina promijenio nekoliko vlasnika, a Celebrity Cars prvi su ga javno prikazali i stavili na prodaju s dokumentacijom koja dokazuje njegovu porijeklo. Prema riječima prodavatelja, „sedmica“ je potpuno restaurirana, ali zadržava malo udubljenje za koje se vjeruje da je možda bila jedna od rupa od metaka. Pod haubom je 5,4-litreni 12-cilindrični motor, a mjerač pokazuje kako je automobil prešao 194.800 kilometara.


2Pacova smrt označena je kao jedan od najkontroverznijih trenutaka u povijesti glazbe, koja je iznjedrila niz teorija zavjera među kojima je i ona da je zapravo još uvijek živ, a obožavatelji smatraju kako je prodaja „sedmice“ znak nepoštovanja prema hip-hop legendi te da bi trebao biti u muzeju.


Automobil se trenutno prikazuje u Las Vegas Celebrity Cars Auto Showroomu nedaleko od mjesta incidenta 1996. godine.