I Batman prelazi na struju

Mercedes-Maybach Vision 6 “glumi” Batmanov automobil u nadolazećem filmu “The Flash”

T.I.

Mercedes-Benz je predstavio Vision 6 kao koncept superluksuznog električnog automobila u obliku kupea još 2016. godine, a odmah godinu nakon se pojavila ova kabriolet verzija. Automobil je i dalje ostao u fazi koncepta i koliko je poznato napravljena su tek dva testna modelaAko je za vjerovati prema procurjelim fotografijama, Michael Keaton će se u novom DC Comics filmu “The Flash” kroz Gotham voziti u elegantnom Mercedes-Maybach Vision 6 kabrioletu. Naravno, u crnoj boji prikladnoj Bruceu Wayneu, kojeg 69-godišnji američki glumac tumači po prvi puta od 1992. i uloge u „Batman Returns“ redatelja Tima Burtona.


Film se trenutno snima na lokaciji u Londonu, gdje katedrala Svetog Pavla zamjenjuje sudnicu. Slike snimljene od strane obožavatelja prikazuju Keatona, odnosno gospodina Waynea ispred zgrade suda, zajedno sa gotovo 5,8-metarskim automobilom, dugačkim gotovo kao i sam Batmobile.

Mercedes-Benz je predstavio Vision 6 kao koncept superluksuznog električnog automobila u obliku kupea još 2016. godine, a odmah godinu nakon se pojavila ova kabriolet verzija. Automobil je i dalje ostao u fazi koncepta i koliko je poznato napravljena su tek dva testna modela. Ostaje nejasno jesu li prodani ili ih Mercedes i dalje drži kod sebe. Automobil koristi četiri električna motora kako bi isporučio 738 konjskih snaga na sva četiri kotača, prešao brzinu od 0 do 100 km/h za manje od četiri sekunde, i prešao više od 320 kilometara jednim punjenjem. Čini se da je i Batman postao ekološki osviješten.


To nije prvi put da Mercedes-Maybach 6  Vision (ne)planirano plijeni pažnju u posljednje vrijeme. Naime, prošlog ljeta bio je zvijezda Drakeova spota za „Laugh Now Cry Later“, u kojem se kanadski reper pohvalio ovim ekstraordinarnim vozilom.  I on se spominjao kao jedan od vlasnika, mogu se naći (neprovjerene)  informacije da je kupio jedan primjerak za dva milijuna dolara. Njemu to ne bi bilo previše s obzirom da mu je imovina procijenjena na 130 milijuna dolara i da već ima oko 8 milijuna dolara vrijednu ergelu vozila, među kojima su i skupi primjerci Bugattija, McLarena i Lamborghinija.


Sa svojom uglađenošću, impozantnošću, elegancijom i art deco elementima, automobil se savršeno uklapa u Batmanovu estetiku, posebice u kultni svijet u kojem Keaton tumači „Caped Crusadera“.


Prisutnost Maybacha vrlo vjerojatno je rezultat kontinuiranog dogovora o plasmanu proizvoda s Mercedesom koji je započeo „Justice Leageom“ 2017. godine (i dužom verzijom iz 2021. godine). Doduše, u tim filmovima Batmana tumači Ben Affleck koji je provozao modificirani AMG Vision GT, dok je Gal Gadot (Wonder Woman) sjedila za volanom tada novog E-Class Cabrioleta.


The Flash je najnoviji film DC Comicsa i Warner Brosa u kojem će postojati dva Batmana (Ben Affleck i Michael Keaton), a režirat će ga Andy Muschietti. U kinima bi se trebao početi prikazivati 4. studenog 2022. godine. Što se tiče Visin 6 automobila još nema vijesti o tome hoće li Mercedes Benz iz faze koncepta prijeći u fazu proizvodnje.