Ostala karoserija

Kaos u talijanskoj luci: Zapalilo se stotine novih Maseratija

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Slana je voda bila uzrokom eksplozije akumulatora u ranim jutarnjim satima koju nitko na vrijeme nije uspio spriječiti. Unatoč naporima vatrogasnih službi, od stotina skupocjenih automobila koje su novi vlasnici nestrpljivo očekivali, ostale su samo sive konture.U luci Savona u Italiji u požaru je izgorjelo više od tisuću potpuno novih automobila, od kojih nekoliko stotina marke Maserati koji su direktno iz proizvodnje trebali brodom biti dostavljeni kupcima Srednjeg istoka.


Zbog orkanskog vremena i poplave u regiji te velikih valova koji su preplavili lučko područje došlo je do kratkog spoja i velikog požara koji je progutao nove Maseratije.


– Vatra je ove noći, tijekom oluje s valovima višim od sedam metara koji su uzrokovali kratki spoj, stvorila neizmjernu štetu na terminalu s vozilima u trgovačkoj luci Savona, gdje je doslovce u zrak otišlo više od tisuću automobila. Zahvaljujem svim zaposlenicima luke za posao koji obavljaju u ovim izvanrednim trenucima, rekao je regionalni savjetnik za ekonomski razvoj Andrea Benveduti za RaiNews.
Do kratkog spoja i požara došlo je zbog prodora visoke razine morske vode na terminalu. Naime, slana je voda bila uzrokom eksplozije akumulatora u ranim jutarnjim satima koju nitko na vrijeme nije uspio spriječiti. Unatoč naporima vatrogasnih službi, od stotina skupocjenih automobila koje su novi vlasnici nestrpljivo očekivali ostale su samo sive konture. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo.


Ovo je drugi takav incident koji je pogodio luku Savona u posljednjih sedam dana – 23. listopada požar je izbio na tom području i potpuno uništio zgradu Lučke uprave, piše Automobili.hr.


Foto Facebook


Foto Facebook