Automobilski izazov

89. Rally Monte Carlo: Hrvatska posada Prodan/Raštegorac fantastično startala

Edi Prodan

foto: screenshot

foto: screenshot

Natjecanje se nastavlja u petak koji je ujedno i najteži dan. Uz konfiguraciju prometnica tu je i čak pet brzinaca što od natjecatelja traži fantastičnu pripremljenost u fizičkom i psihičkom smislu.Fantastičan start hrvatske posade Viliam Prodan/Zoran Raštegorac na prvom danu 89. izdanja najtežeg automobilističkog izazova na svijetu, Rallya Monte Carlo: u ukupnom poretku grupe Rally 4 – automobili s pogonom na prednju osovinu nalaze se na trećem mjestu! Uspjeh je to kojem se nisu nadali ni najoptimističniji prognozeri, a svemu moramo dodati i podatak da su u drugom brzinskom ispitu, danas su se i vozila ukupno dva, zauzeli drugo mjesto. Vidno sretan, pun adrenalina i totalno u “speedu” Viliam Prodan je u žurbi, kako bi stigao do svog apartmana u Gapu prije policijskog sata što nastupa u 18 sati, dao samo kratku izjavu.


– Ma presretni smo. Biti na ovako teškoj automobilističkoj predstavi na trećoj poziciji, nismo se nadali. Bilo je jako teško, zahtjevno, bilo je puno blata, kiše, mi smo bili maksimalno koncentrirani i udarili smo jak tempo. Na prvom smo brzincu bili nešto oprezniji, u drugom malo slobodniji, ali pod potpunom kontrolom. Rezultat je tu. Ponavljam presretni smo i puni energije za nastavak natjecanja. Idemo dalje, idemo ovo potvrditi, istaknuo je Prodan, pozdravivši sve u Hrvatskoj koji ih prate.


Natjecanje se nastavlja u petak koji je ujedno i najteži dan. Uz konfiguraciju prometnica tu je i čak pet brzinaca što od natjecatelja traži fantastičnu pripremljenost u fizičkom i psihičkom smislu. Automobil je nakon prvog dana opet u rukama slovenskih mehaničara, dok je start ekipe već u pet sati u jutro. Prvi će na teren opet Igor Puž i Marko Stiperski, jer kako smo i rekli – rally je timski rad usmjeren stvaranju najboljih uvjeta zahvaljujući kojima posada u automobilu može dati najviše. Kako je krenulo nakon prvog dana Monte Carla hrvatska ekipa je – sjano uhodana.