Evakuacija

Zrakoplov sa 170 ljudi poletio iz Kabula za Dohu, u njemu i hrvatski državljani

Hina

foto: REUTERS/Jon Nazca

foto: REUTERS/Jon Nazca

Putnici su prebačeni na kabulski aerodrom u katarskom konvoju nakon što je ta zaljevska zemlja postigla dogovor o sigurnom prolazu s novim talibanskim vlastima u Afganistanu, pojasnio je katarski dužnosnik.DUBAI – Zrakoplov sa 170 putnika među kojima su hrvatski, američki, britanski i njemački građani, poletio je danas iz Kabula za Dohu, rekao je katarski dužnosnik a prenosi agencija Reuters.


Treći čarter let iz Afganistana za Katar od prošlomjesečnog kaotičnog završetka zračnog mosta trebao bi sletjeti u katarski glavni grad navečer, dodao je dužnosnik.


U avionu su i građani Belgije, Nizozemske i Italije, ali katarski dužnosnik nije spomenuo ima li među njima i Afganistanaca.
Putnici su prebačeni na kabulski aerodrom u katarskom konvoju nakon što je ta zaljevska zemlja postigla dogovor o sigurnom prolazu s novim talibanskim vlastima u Afganistanu, pojasnio je katarski dužnosnik.


U Dohi, putnici će najprije ostati u objektu u kojem se nalaze Afganistanci i druge evakuirane osobe.


Katar se pokazao kao ključni sugovornik između Zapada i talibana. Ta je država blizak američki saveznik i ima najveću američku vojnu bazu na Bliskom istoku. Uz to, Katar je i sjedište talibanskog političkog ureda od 2013.