"Taktika koljenom na vrat"

Zar opet? Još jedan policajac koljenom na vrat uhićenoga, snimka osvanula na društvenim mrežama

S.M.

Matt M. McKnight/Instagram

Matt M. McKnight/Instagram

Incident se dogodio u subotu navečer u vrijeme kada je policija dobila dojavu o pljački T-Mobile trgovine. SAD potresaju prosvjedi ogorčene i ljutite mase nakon ubojstva nenaoružanog crnca Georga Floyda kojemu je policajac Derek Chauvin koljenom pritiskao vrat zbog čega je nesretni mladić kasnije i preminuo.


Dok traju prosvjedi, sve su oči uprte u policiju koja čini se, ima novu praksu. Snimka policajca koji je koljenom prignječio vrat jednog uhićenog muškarca u Seattlu, zabilježena je kamerom i nedavno se pojavila  na društvenim mrežama.


Incident se dogodio u subotu navečer u vrijeme kada je policija dobila dojavu o pljački T-Mobile trgovine. 
“Kada je policija stigla na mjesto događaja, grupa je pokušala pobjeći. U videu, policajac je odlučio iskoristiti taktiku ‘koljenom na vrat‘ s prvim kojeg je uhvatio, a zatim i na još jednoj osobi koja je pokušavala pobjeći. Tek kada je okupljena gomila počela vrištati na policajca da prestane, njegov mu je kolega pomaknuo koljeno s vrata na leđa”, napisao je fotoreporter Matt M. McKnight u opisu videa uhićenja kojeg je objavio na svom Instagram profilu. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Matt M. McKnight (@mattmillsphoto)