MRCC

Zapalio se, pa potonuo gliser kod Cresa, putnici iskočili u more: “Sve se dogodilo u 10 minuta”

Hina

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Tip zapaljenog i potonulog plovila je nepoznat, kao i identitet putnika te se za njima traga, kako bi se utvrdilo što se dogodiloU Creskom zaljevu u četvrtak je izgorio gliser i potonuo, a prema do sad dostupnim podatcima nema ozlijeđenih osoba, doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci.


MRCC je primio prvu informaciju o požaru manjeg glisera oko 13.45 sati. Dvije osobe s glisera su prešle na druga plovila te su prevezene na obalu. MRCC je izvijestio da se sve dogodilo vrlo brzo, tako da su osobe s glisera otišle s mjesta događanja prije no što je Lučka kapetanija stigla.


Tip zapaljenog i potonulog plovila je nepoznat, kao i identitet putnika te se za njima traga, kako bi se utvrdilo što se dogodilo.
Prema riječima svjedoka požar na plovilu se dogodio pri isplovljavanju, na udaljenosti od jedne nautičke milje od obale.


Iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cres se doznaje da su je gliser izgorio i potonuo vrlo brzo, za 10 do 15 minuta, prije nego što su vatrogasci uspjeli pronaći plovilo za pokušaj pomoći.


Putnici u gliseru su iskočili u more te su im pomogli iz plovila koja su došla u pomoć, doznaje se od creskih vatrogasaca.


Pretpostavlja se da je puknula cijev goriva koje se zatim razlilo te je došlo do zapaljenja.