ISTRAGA SMRTNOG SLUČAJ

Za utorak najavljena inspekcija u Općoj bolnici Gospić: Evo što o tome kaže ravnateljica Sandra Čubelić

Marin Smolčić

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić tvrdi kako je zbog te tragedije ovih dana bila doslovno zatrpana pozivima novinara i medijskih kuća.GOSPIĆ Nakon tragedije u kojoj je zbog komplikacija nakon pororoda tragično preminula 22 godišnjakinja iz Gornjih Vrhovina mediji su opetovano naglašavali kako će ovim povodom u gospićku Opću bolnicu biti upućena posebna zdravstvena inspekcija iz Ministarstva zdravstva. Potsjećamo kako je nesretna rodilja na svijet donesla četvrto dijete, a nakon poroda je zbog obilnog krvarenja prebačena u zadarsku bolnicu gdje je i preminula.


Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić tvrdi kako je zbog te tragedije ovih dana bila doslovno zatrpana pozivima novinara i medijskih kuća.


-Mogu jedino ponoviti kako je sami porod protekao bez ikakvih problema i žena je rodila zdravo dijete. Ubrzo nakon poroda nastupilo je obilno krvarenje i nakon bezuspješnih napora našeg tima nesretnu ženu smo prebacili u zadarsku bolnicu. Unatoč nastojanja tamošnjih kolega da je stabiliziraju žena je ubrzo preminula jer je izgubila mnogo krvi.
Ovoj tragediji svakako treba pripisati i činjenice kako je nesretna pacijentica ostala po prvi puta trudna sa 16,5 godina, rodila je četvero djece, dok je u jednom slučaju od poroda do sljedećeg začeća proteklo nepunih tri mjeseca. Očito je nakon četvrtog poroda njezin organizam bio vrlo iscpljen, što je okončano tragično.


Iz Ministarstva zdravstva najavljena nam je zdravstvena inspekcija koja će najvjerojatnije stići u utorak. Za to smo već pripremili su zdravstvenu dokumentaciju i zapisnik, potvrdila nam je ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić i dodala kako je uvjerena da je ginekološki tim prilikom poroda učinio sve da bi dijete bez komplikacija došlo na svijet.