PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić se posvađao s hrvatskim novinarima: “Izmislili ste moju izjavu, samo vas molim nemojte vikati”

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

Hrvatska je samo radila svoj posao, sve ono što rade od 1941. godine, pa nadalje. Samo neka nastave raditi svoj posao, rekao je VučićPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon odluke Europske unije da se zabrani uvoz ruske nafte u Srbiju preko JANAF-a. Vučić je rekao kako je u nacrtu odluke Srbija bila izuzeta od toga, ali da je na inzistiranje Hrvatske ipak obuhvaćena odlukom. Zatim je hrvatske novinare otpužio da su izmislili njegovu izjavu da je Hrvatska odgovorna za to pa dodao da Hrvatska “samo radi svoj posao, još od 1941.”


Srpski predsjednik nije stao tu pa je nastavio nizati optužbe na račun Hrvatske, u ušao je u verbalni konflikt s novinarima iz Hrvatske koji su mu pokušavali postavljati pitanja, javlja Televizija N1.


“Samo vas molim nemojte vikati. Prvo da odgovorim ovdje, a onda ću ljubazno odgovoriti na vašu histeriju i nervozu”, rekao je hrvatskim novinarima, da bi potom odgovorio na pitanje novinarke srpskog Pinka.
“Ljudi su izmislili moju izjavu, da sam rekao da je Hrvatska kriva, a ja vam ponavljam – Hrvatska je samo radila svoj posao, sve ono što rade od 1941. godine, pa nadalje. Samo neka nastave raditi svoj posao. Što se nas tiče, ja ću govoriti o određenim dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim, političkim, dalekosežnim odlukama u narednom periodu”, kazao je Vučić.


Na pitanje hrvatskih novinara zašto krivi Hrvatsku zbog toga što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, Vučić je ponovio da “Hrvatska samo radi svoj posao”.


Na opasku Hrvatskih novinara kako se na naslovnicama srpskih tabloida Hrvatsku uspoređuje s NDH, Vučić je rekao kako on nema svoje naslovnice. “Je l’ vi govorite o meni ili srpskim medijima? Vi ste se pohvalili u vašim medijima, mi vam čestitamo na tome.”


“Ja uopće ne krivim Hrvatsku. Hrvatska samo radi svoj posao i sve ono što je radila u prethodnih 80 godina. Što se tiče Hrvatske, vi ste se sami pohvalili da stojite iza toga protiv Srbije. Što se tiče uvođenja ili neuvođenja sankcija, ponovit ću vam još jednom – niste vi ti koji će voditi politiku Srbije”, rekao je Vučić, dodajući da je “veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna zemlja i da sama donosi odluke”.