NAJAVA MLADENA ŠĆULCA

Velika dvojba PGŽ Stožera: “Ili će broj oboljelih pasti do 26. travnja ili će postupanje biti još strože”

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Za tjedan dana, na sljedećoj sjednici stožera, brojke će odrediti hoće li mjere ostati ili ćemo ih ukinuti. Ako broj zaraženih padne svakako razmišljamo da te mjere ne produžimo, ako budu rasle - nažalost ćemo morati razmišljati u drugom smjeru, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske Mladen Šćulac.Koji su sljedeći koraci lokalnog stožera za Dnevnik HTV-a odgovorio je načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske Mladen Šćulac.


– Nismo zadovoljni s brojkama. Izjava epidemiologa je da smo pri vrhu tog platoa. Očekujemo i nadamo se da će te brojke padati. Ono što je realno – da se u srijedu pojave točni rezultati, a na idućoj sjednici stožera raspravljat ćemo kako dalje postupati, istaknuo je.


– Dvojbe su velike. Na stožeru se raspravljalo jesu li dovoljne mjere ili su trebale biti strože. Jako je teško odrediti koje su mjere dovoljne. Svakako treba naglasiti da zahvaljujemo građanima na strpljenju i suradnji te izuzetno korektnom tjednu koji je iza nas, rekao je.
– Očekujemo da će napokon ove mjere koje traju do 26.4. dati rezultate, dodao je.


– Za tjedan dana, na sljedećoj sjednici stožera, brojke će odrediti hoće li mjere ostati ili ćemo ih ukinuti. Ako broj zaraženih padne svakako razmišljamo da te mjere ne produžimo, ako budu rasle – nažalost ćemo morati razmišljati u drugom smjeru, poručio je.