ODLUKA STOŽERA

Uvedene obvezne covid-potvrde u svim zdravstvenim ustanovama. Beroš: “Sve ostaje isto”

P. N.

Foto Josip Regovic/PIXSELL

Foto Josip Regovic/PIXSELL

Iznimke koje su vrijedile i do sada za primarnu zdravstvenu zaštitu vrijede i dalje”, rekao je Beroš.Načelnik Stožera civline zaštite Davor Božinović potpisao je odluku, koja je stupila na snagu 25. siječnja, o obaveznom predočenju covid-potvrda u svim zdravstvenim ustanovama. No, kako pojašnjava ministar Vili Beroš, za pacijente se ništa ne mijenja.


“Riječ je o sigurnosnoj mjeri koja se prilagođava zakonu, precizira se obveza poslodavca da provjerava covid-potvrde tamo gdje se moraju provjeravati i da covid-potvrde moraju posjedovati oni za koje vrijedi ta obveza, ali za pacijente se ništa ne mijenja. Iznimke koje su vrijedile i do sada za primarnu zdravstvenu zaštitu vrijede i dalje”, rekao je za Index ministar zdravstva Vili Beroš.


Konkretno, u utorak je na snagu stupila “Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti covid-19 prilikom prijema pacijenata u prostorima zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnih zdravstvenih djelatnika.”
Prema toj odredbi, svi pacijenti, ali i njihova pratnja za ulazak u zdravstvene ustanove moraju imati covid potvrdu ili negativan test na koronavirus.