Iz Remetinca

Uhićeni torcidaši: Pustite nas kući, počinje sezona, moramo pomagati roditeljima

Portal Novi list

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Ozlijeđenima je pružena prva pomoć u Hitnoj, a sada se dio njih žali na bolove i traže da ih se odvede do liječnika.Uhićeni torcidaši koje policija sumnjiči za izazivanje makljaže na autocesti kod Desnica smješteni su u Remetinec. Gotovo pola njih je ozlijeđeno.


Naime, na fotografijama i snimkama njihova dovođenja u tužiteljstvo vidljivo je da imaju ozlijede glave, a neki i ruke ili noge u zavojima, pišu 24 sata.


Žale se na bolove


Njima je pružena prva pomoć u Hitnoj, a sada se dio njih žali na bolove. Traže da ih se odvede do liječnika i pruži im se adekvatna liječnička pomoć.
Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL


Istovremeno, dio pritvorenih torcidaša tvrdi kako uopće nisu bili na benzinskoj postaji Desinec, gdje su huligani napali 16 policajaca.


Tvrde: izvukli su nas iz vozila zaustavljenih na autocesti i natjerali da legnu sa strane, govoreći im da će biti svjedoci.


Među pritvorenima je 10 mlađih punoljetnika, dok su drugi mahom u ranim dvadesetima, a među njima je i jedan maturant.


“Roditelji nas čekaju kući”


Kako neslužbeno doznaju 24 sata, dio njih tražio je da ih se pusti iz pritvora jer da stiže turistička sezona te moraju pomagati roditeljima u poslovima.Svima njima oduzeti su mobiteli jer se istražitelji nadaju da bi uvidom u komunikaciju mogli utvrditi tko je organizirao blokadu autoceste i tko je još sudjelovao u napadima.


Dio odvjetnika već je najavio kako će se na rješenje o istražnom zatvoru žaliti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Velikoj Gorici.


Smatraju kako bi mjere opreza, primjerice zabrana odlaska na nogometne utakmice u nekom razdoblju, bile dovoljne, pišu 24 sata.