LAŽNI SUVOZAČ

Uhićen vukovarski župan Damir Dekanić i troje policajaca: Vozio je pijan, skrivio nesreću, pa sve pokušao zataškati

P. N.

Ilustracija/Dubravka Petric/PIXSELL

Ilustracija/Dubravka Petric/PIXSELL

Župan je i 2019. imao nesreću kad je udario u stražnji dio automobila u kojem su bile četiri časne sestrePolicija je u srijedu ujutro privela vukovarskog župana Damira Dekanića zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao lani uoči Uskrsa. Uz njega su priveli i troje policajaca, doznaju 24 sata.


Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako neslužbeno doznaju, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca.


Uhićenja su kako se neslužbeno doznaje povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.
Istragu vodi PNUSKOK, a kako doznajemo, uhićeno je i troje policajaca.  Šef smjene koji je bio tada na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid.


Još traje pretraga stanova i ureda svih koji su uhićenih u jutrošnjoj akciji. Još nije poznato gdje će ih privoditi na ispitivanje.


Podsjetimo, tada je tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, iako se i tada provlačila teza da je bio vozač. Tvrdio je da je automobil vozio njegov poznanik, jer je bio pod utjecajem alkohola.


U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.


Župan je i 2019. imao nesreću kad je udario u stražnji dio automobila u kojem su bile četiri časne sestre. Vozačica tog automobila krenula je skretati na kolni prilaz preko pune linije, što Dekanić nije na vrijeme primijetio.


Jedna od njih je ozlijeđena u nesreći. Policija je očevidom utvrdila da je Dekanić 2019. imao 1.06 promila alkohola, a on je rekao da je popio samo dvije čaše vina na ranije održanom poslovnom domjenku.


Stigla je reakcija HDZ-a Vukovarsko srijemske županije.


“Vezano uz slučaj g. Dekanića, na pravosudnim je tijelima da utvrđuju nečiju eventualnu odgovornost za kaznena djela.


Za razliku od oporbe, poštujemo presumpciju nevinosti, kao i samostalan rad pravosuđa te ne vršimo na nadležna tijela politički pritisak.


Županijski odbor će sukladno statutu stranke pokrenuti stegovni postupak pred časnim sudom županijske organizacije”, poručuju.