U pritvoru je

Uhićen serijski razbojnik, plinskim pištoljem terorizirao je pola grada

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Ulazio je u kladionice i prijetio zaposlenicamaUhićen je serijski razbojnik, 22-godišnji mladić, koji je na zagrebačkom području ulazio u kladionice dok su zaposlenice bile same i uz prijetnju plinskim pištoljem ostvarivao svoj naum.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, 11. listopada oko 20 sati, došao u Sesvete u Kašinsku cestu, za vrijeme dok se zaposlenica nalazila sama u kladionici, maskiran ušao unutra te prijeteći plinskim pištoljem otuđio novac.


Nadalje se sumnja da je 26. listopada na Čulinečkoj cesti oko 20.45 sati, došao do sportske kladionice, ušao unutra, za vrijeme dok se zaposlenica nalazila sama, prišao joj te prijeteći plinskim pištoljem odnio novac.
Također, 5. studenoga oko 20.15 sati, osumnjičeni je opet došao u Čulinečku cestu, ali ovaj puta u drugu kladionicu te opet ušao unutra za vrijeme dok se zaposlenica nalazila sam, prišao joj te prijeteći plinskim pištoljem otuđio novac.


Sljedećeg dana, 6. studenoga i ovog puta u večernjim satima, osumnjičeni je došao u Sesvete u Kašinsku ulicu te na identičan način počinio razbojništvo te otuđio novac i cigarete.


Sveukupna materijalna šteta iznosi oko 47.800 kuna.


Nakon dovršenog krim istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.