NOVI KRUG

U zagrebačkim domovima za starije počelo cijepljenje trećom dozom

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Sutra u 14.30 sati će se docijepiti i Zagrepčanka koja se prva u Hrvatskoj cijepila - korisnica Doma za starije osobe Trešnjevka, Podružnica Drenovačka 30.ZAGREB – U domovima za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba počelo je cijepljenje trećom dozom protiv bolesti covid-19, priopćio je u utorak Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo 12. listopada donio je Preporuke za primjenu treće doze u imunokompromitiranih osoba i docjepljivanje protiv bolesti covid-19 u kojima se posebno preporuča docjepljivanje korisnicima domova za starije osobe kako bi se produžila duljina zaštite stečene primarnim cijepljenjem.


U domovima za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba cijepljenje trećom dozom započelo je danas, a sutra u 14.30 sati će se docijepiti i Zagrepčanka koja se prva u Hrvatskoj cijepila – korisnica Doma za starije osobe Trešnjevka, Podružnica Drenovačka 30.
Pored cijepljenja i dalje najveću brigu našim starijim sugrađanima možemo pokazati odgovornim ponašanjem poštujući propisane mjere, poručuje u priopćenju pročelnica Ureda Romana Galić.