NOVI REZULTATI

U Gradu Zagrebu danas je ipak gore nego u PGŽ-u, 619 novih slučajeva zaraze

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićZAGREB – U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 619 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a njih 317 se oporavilo, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.


“Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 619, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 51 976, što je 317 osoba više, nego jučer”, navodi se u priopćenju.


U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1 241 testiranje na koronavirus i 370 je nalaza bilo  pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 629 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 555 osoba.
Od 629 obrađenih pozitivnih osoba njih 211 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 339 osoba su kontakti s pozitivnim osobama. U tijeku je obrada za još 45 osoba. Četiri su osobe doputovale iz BiH, a četiri su osobe djelatnici ili korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod 19 osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, a kod tri su osobe moguća mjesta izloženosti vjerska i ostala okupljanja.


U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika i jedan djelatnik.


Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod četiri osnovnoškolca i 10 srednjoškolaca mjera samoizolacije izrečena
je za 35 učenika osnovnih i 39 učenika srednjih škola.


U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.


Trenutno je u gradu Zagrebu 2 998 aktivnih slučajeva.