VREMENSKE NEPRILIKE

Tuča zabijelila Dalmaciju: Na Hvaru nanosi leda dosegnuli nestvarnih 20 centimetara

Hina

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pijavice su zabilježene na području Dubrovnika i Visa. Tuča je jučer poharala šire solinsko područje, danas su se zabijelili dijelovi otoka Hvara i dubrovačko područje", rekao je Popadić.HVAR – Središnji dio otoka Hvara pogodilo je u srijedu nevrijeme s tučom koja je zabijelila gradske ulice i ostavila nanose leda do 20 centimetara, a posla su imali i vatrogasci.


Prema riječima Rade Popadića iz Crometeo udruge, koja okuplja hrvatske amatere meteorologe, ta pojava nije neuobičajena jer je cijeli Jadran pod višednevnim ciklonalnim utjecajem.


Posljedica toga su velike količine oborina u prvih sedam dana prosinca, ponegdje čak 150 litara po četvornome metru.
“Posljednja dva dana u srednjoj i južnoj Dalmaciji povremeno se javljaju olujni kumulonimbusi iz kojih je bilo jačih grmljavinskih pljuskova i tuče. Pijavice su zabilježene na području Dubrovnika i Visa. Tuča je jučer poharala šire solinsko područje, danas su se zabijelili dijelovi otoka Hvara i dubrovačko područje”, rekao je Popadić.


Vatrogasci s Hvara imali su mnogo poziva uglavnom radi ispumpavanja vode iz prostorija u prizemlju, ali znatnije štete nije bilo.