Prometna nesreća

Tragedija kod Žminja: Izgubio nadzor nad automobilom u pretjecanju i poginuo

Hina

Foto Dejan Štifanić, Glas Istre

Foto Dejan Štifanić, Glas Istre

Nakon što je udario u rubnjak, vozač je izgubio nadzor nad automobilom i u zanošenju sletio s kolnika te udario u prometni znak, a potom u zemljano uzvišenje i stabloU prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 19.30 sati na cesti Žminj-Barban poginuo je 32-godišnji vozač koji je pri pretjecanju izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika, izvijestila je u nedjelju ujutro istarska policija.


Prema podacima policije, nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak iz okolice Pazina upravljajući osobnim automobilom fiat pulske registarske oznake, iz smjera Barbana prema Žminju, izvan naselja Matkići, započeo pretjecati teretni automobil Volkswagen kojim je ispred njega upravljao 36-godišnjak pri čemu je kotačem automobila udario u rubnjak.


Nakon što je udario u rubnjak, vozač je izgubio nadzor nad automobilom i u zanošenju sletio s kolnika te udario u prometni znak, a potom u zemljano uzvišenje i stablo.
Vozač je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće, a za vrijeme obavljanja očevida cesta je bila zatvorena za sav promet na relaciji Žminj-Cere od 22 do 00,30 sati.