NAJBOLJI NA NATJEČAJU

Tomašević odabrao: Biootpad će u Zagrebu opet zbrinjavati Petar Pripuz, isto kao i kod Bandića

P. N.

Petar Pripuz / Foto : SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Petar Pripuz / Foto : SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Ovo je jedan od najvrednijih poslova nove zagrebačke vlasti težak 36 milijuna kuna.Zagrebački je gradonačelnik Tomislav Tomašević za posao zbrinjavanja biootpada, jedan od najvrednijih poslova nove zagrebačke vlasti težak 36 milijuna kuna, odabrao tvrtku poduzetnika Petra Pripuza, vlasnika C.I.O.S Grupe, piše Jutarnji list.


Prema objavljenoj dokumentaciji na Oglasniku javne nabave u ponedjeljak, može se vidjeti da je Grad birao između dvije zajednice ponuditelja. Prva, tvrtke Ce-za-r i Eko-Flor Plus, obje povezane s obitelji Pripuz, te Reoma Grupa koji su tražili 33,637.500 kuna bez PDV-a za zbrinjavanje biootpada u Zagrebu, a druga ponuda tvrtki Saubermacher Slovenije, Saubermacher EPK i Bio-Direkt u zajednici ponuditelja od 36,315.000 kuna bez PDV-a. Odabrana je ona povoljnija ponuda tvrtki u vlasništvu Pripuza, koja je, dakle, 2,8 milijuna kuna povoljnija od procijenjene vrijednosti natječaja i čak 2,6 milijuna kuna od austrijskih konkurenata.


Osim toga, austrijski Saubermacher, kako piše u Odluci o odabiru, “nije dokazao sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti”. Inače, Saubermacher Slovenije i Saubermacher EPK podružnice su velike austrijske tvrtke Saubermacher-Dienstleistungs.