GRADONAČELNIK ZAGREBA

Tomašević o uhićenjima: “Krakovi korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima su jako veliki”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

“Nema grada u Hrvatskoj koji ima tranziciju vlasti kakvu mi imamo s ovoliko uhićenja i pretresa u prvih 40 dana”..Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je nova uhićenja u Zagrebu, javlja Televizija N1. Podsjetimo, u novoj akciji PNUSKOK-a uhićeni su bivši ravnatelj Gradskih groblja i još četiri osobe.


“Što se tiče Šegote, postoje informacije da je u svojstvu okrivljenika. Mogu reći da je to nešto što sam najavio, da očekujem daljnja uhićenja, budući da su krakovi ove korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki i rasprostranjeni. Mi smo voljni i spremni na suradnju s istražnim tijelima, uz persumpciju nevinosti svih osumnjičenih, želimo da se razriješe korupcijske radnje”, kazao je Tomašević.


“Nema grada u Hrvatskoj koji ima tranziciju vlasti kakvu mi imamo s ovoliko uhićenja i pretresa u prvih 40 dana”, dodao je.
“Ako govorimo o nepravilnostim u Gradskim grobljima, o tome sam govorio i kao zastupnik. Imali smo povećanje cijena za građane usred pandemije. Kao oporba smo tražili da se te cijene usklade”, dodao je.


Dodao je da su se prihodi mogli povećati i bez nekih pogodovanja.


“Poznat mi je slučaj poduzetnika koji je preminuo u međuvremenu, a koji je tražio da mu se isplati novac za radove koje je obavio, a za koje nije bilo pokrića u smislu dokumentacije. U interesu nam je da se stvari raščiste do kraja”, poručio je gradonačelnik.


“Što se tiče uhićenih u Gradskoj upravi, to je u našoj nadležnosti i već ih je troje suspendiranih. Što se tiče uhićenja u Holdingu, to je na Upravi Holdinga da odluči. Zadnji put je smijenjen voditelj te podružnice pa vjerujem da će i tu biti nekih poteza Uprave”, rekao je Tomašević.


“Nema straha za one koji su savjesno radili svoj posao i nisu sudjelovali u nepravilnostima”, istaknuo je.


Dodao je da nije bio ni u kakvom kontaktu sa Šegotom otkako je preuzeo vlast, ali da je kao zastupnik bio iznimno kritičan prema njegovom radu.


“Zašto se sada to sve otvorilo, ne znam. Ključno je da svi istražni postupci imaju i sudski epilog, a to ovisi o nekim drugim akterima”, naglasio je gradonačelnik.


“Ima toliko sumnjivih stvari da bi trebali 10 konferencija da o tome pričamo. Sve što je sumnjivo prosljeđivat ćemo istražnim tijelima i oni će na temelju toga djelovati”, zaključio je Tomašević.