HZJZ OBJAVIO

Testno vjenčanje i poslovni skup prošli bez zaraze: Niti jedan rezultat nije bio pozitivan

P. N.

Ilustracija (ne prikazuje osobe niti svadbe iz članka) / Foto Screenshot YouTube

Ilustracija (ne prikazuje osobe niti svadbe iz članka) / Foto Screenshot YouTube

"Ovo je dokaz da možemo na taj način, ako pustimo samo one koji su cijepljeni, preboljeli ili testirani, organizirati takve događaje, da smo blizu one stare normale", rekao je Capak.Na konferenciji za novinare ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak govorio je o o rezultatima pilot zabava, koej su organizirane kako bi se testirao učinak cjepiva i sigurnost okupljanja nakon popuštanja mjera.


“Imamo rezultate, jedan je bio projekt poslovni event, bilo je 86 osoba koje su ušle jer su dobile dvije doze. Svi oni su negativni na PCR testu. Drugi pilot projekt je svadba na kojoj je 25 osoba ušlo kao cijepljenje s dvije doze, 27 preboljelih i 58 s negativnim testom. Oni su jučer testirani i nemamo nijedan pozitivan rezultat.


Ovo nam pokazuje da se na takvim događanjima nije dogodila zaraza. Imamo već takve rezultate koji su objavljeni u svjetskoj literaturi, da se vidi kako ta mogućnost koju nam novi instrument, dakle cjepivo, preboljeli i testirani, omogućava da okupimo ljude na tragu starog normalnog. Ovo je dokaz da možemo na taj način, ako pustimo samo one koji su cijepljeni, preboljeli ili testirani, organizirati takve događaje, da smo blizu one stare normale”, rekao je Capak.