Provedena istraga

Zarazila se, pa dane provodila šireći koronu po kafićima, jedva su joj stali na kraj

Hina

Ilustracija (ne prikazuje ugostiteljski objekt iz teksta) / Foto Darko Jelinek

Ilustracija (ne prikazuje ugostiteljski objekt iz teksta) / Foto Darko Jelinek

Osumnjičena je nakon testa na koronavirus trebala biti u karanteniNakon naglog izbijanja zaraze koronavirusom u Garmisch-Partenkirchenu, državno odvjetništvo u Muenchenu je u ponedjeljak povelo istragu protiv žene za koju se sumnja da je usprkos tome što je zaražena obilazila ugostiteljske objekte u gradu i tako proširila zarazu.


„Sumnjamo u svjesnu povredu pravila o samoizolaciji“ , rekla je viša državna odvjetnica u Muenchenu Andrea Mayer i dodala kako je istraga provedena zbog sumnje u kazneno djelo nanošenja lakših tjelesnih ozljeda iz nehaja.


Amerikanka (26), koja živi u Garmisch-Partenkirchenu je unatoč jasnim simptomima covida-19, obilazila ugostiteljske objekte pri čemu je zarazila, kako je priopćeno, više osoba.
Slučaj je komentirao i bavarski premijer Markus Soeder koji govori o „oglednom primjeru nerazumnosti“.


„Ova lakomislenost mora imati posljedice“, rekao je Soeder nakon sjednice bavarske vlade u ponedjeljak.


Osumnjičena je nakon testa na koronavirus trebala biti u karanteni. U Bavarskoj su u slučaju povrede pravila samoizolacije predviđene kazne do 2.000 eura.


Žena je zaposlena u hotelu za pripadnike američke vojske. Hotel je nakon što su još dva zaposlenika pozitivna na koronavirus, zatvoren na dva tjedna.


U Garmisch-Partenkirchenu je posljednji tjedan dana zabilježeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom.