Reakcije iz susjedstva

Vučić i Janša čestitali Plenkoviću: “Uvjeren sam da imamo prostora za unapređenje odnosa između Srbije i Hrvatske”

Hina

Aleksandar Vučić / Foto Reuters

Aleksandar Vučić / Foto Reuters

Čestitke na uvjerljivoj pobjedi Andreju Plankoviću i HDZ-u«, napisao je Janša nakon objave službenih nepotpunih rezultata u izbornoj noćiSrbijanki predsjednik Aleksandar Vučić čestitao je Hrvatskoj demokratskoj zajednici i dosadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću na uvjerljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima 5. srpnja, ocijenivši da ima prostora za poboljšanje odnosa dviju zemalja.


»Čestitam Andreju Plenković i HDZ na uvjerljivoj pobjedi. Uvjeren sam da imamo prostora za unapređenje odnosa između Srbije i Hrvatske«, objavio je Vučić na službenom Twitteru predsjednika Republike @predsednikrs.


Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u nedjelju HDZ je osvojio 66 mandata, a istog dana Republičko izborno povjerenstvo u Beogradu objavilo je službene rezultate izbora u Srbiji, održanih 21. lipnja, i ponovljenog glasanja 1. srpnja, na kojima je Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila 188 od 250 madata u Skupštini Srbije.
Slovenija: Janša čestitao Plankoviću i HDZ-u, mediji: SDP veliki gubitnik


Slovenski premijer Janez Janša čestitao je u nedjelju navečer Andreju Plankoviću i HDZ-u pobjedu na parlamentarnim izborima, a slovenski mediji navode u ponedjeljak da je, suprotno predizbornim anketama, razočaravajući rezultat postigla koalicija Restart.


»Čestitke na uvjerljivoj pobjedi Andreju Plankoviću i HDZ-u«, napisao je Janša nakon objave službenih nepotpunih rezultata u izbornoj noći.


Mariborski list »Večer« isto tako ističe da je pobjeda HDZ-a uvjerljiva, dok je »veliki gubitnik« SDP s koalicijom Restart, dok kao »najveće iznenađenje« ocjenjuje uspjeh platforme Možemo.