Hasan Nasralah

Vođa Hezbolaha se sprda s američkom demokracijom: “Ovo što se dogodilo u SAD-u toliko je veliko”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

"Bog je štitio svijet četiri godine", rekao je Hasan Nasralah te dodao da su nuklearni kodovi "u rukama pobješnjele, lude i tiranske osobe"Čelnik proiranskoga libanonskog šijitskog pokreta Hezbolaha upozorio je u petak na posljedice ovotjednog napada pristaša američkog predsjednika Donalda Trumpa na zgradu Kongresa u Washingtonu.


“Ono što se dogodilo u SAD-u toliko je veliko, i njegove posljedice su tako velike”, rekao je Hasan Nasralah u televizijskom govoru.


Dodao je da događaji koji su se u srijedu zbili u Washingtonu jasno pokazuju “lažnost takozvane američke demokracije” i opasnost toga da netko poput Trumpa dobije predsjedničku dužnost.
“Bog je štitio svijet četiri godine”, rekao je Nasralah te dodao da su nuklearni kodovi “u rukama pobješnjele, lude i tiranske osobe”.


“Pozivamo Boga da zaštiti svijet do primopredaje vlasti 20. siječnja”, rekao je vođa Hezbolaha.


Trump je u petak rekao da neće prisustvovati inauguraciji novog američkoga predsjednika Joea Bidena.


Trump je to objavio nakon sve većih prijetnji za opozivom, drugi put i bez presedana u američkoj povijesti, nakon smrtonosne najezde njegovih pristaša na američki Kapitol, potaknutih njegovim neutemeljenim tvrdnjama o izbornoj prijevari.