Pjesma, baklje i pucnjevi

VIDEO Vučić snimljen na divljoj zabavi na kojoj se usred restorana pucalo – iz pištolja! ‘Ludilo je na vrhuncu, nema dalje’

P. N.

Screenshot Twitter

Screenshot Twitter

Na proslavi uz Vučića bio je i vođa "Ultra Boysa" Marko Vučković zvani Komandant. Navodno se slavio rođendan Vučićevog sinaSrbijanski predsjednik Aleksandar Vučić snimljen je kako na proslavi u jednom beogradskom restoranu, sa skupinom muškaraca za kojeg se vjeruje da su članovi Zvezdine grupe navijača “Ultra Boys” pjeva pjesmu “A sad adio”.


No veću buru podigao je drugi dio snimke koju je, kako prenosi Nova.rs, na društvenim mrežama objavio Borislav Novaković iz Narodne stranke. Na njoj se vidi kako je skupina muškaraca upalila baklje, a jedan od njih je nonšalantno u zatvorenom prostoru u zrak ispalio nekoliko hitaca iz pištolja.


“Ludilo je na vrhuncu: pucnji iz pištolja u zatvorenom prostoru, u prisustvu predsjednika države!!! Dalje nema!” napisao je Novaković na Twitteru.Srpski mediji pretpostavljaju kako je u pitanju bila proslava rođendana Vučićevog sina Danila.


Korisnici Twittera komentirali su da su vjerojatno u pitanju “gumeni meci”, aludirajući na to što je predsjednik Srbije opravdavao muškaraca koji je bagerom krenuo na mirno okupljene građane na mostu u Šapcu i kad je odgovarajući na pitanja novinara Nova.rs rekao da su huligani koji su nasrtali na građane čekićima, u stvari imali – gumene čekiće.


Na drugoj snimci na kojoj se čuju pucnjevi Vučić se ne vidi pa nije poznato je li “zabavu” napustio prije sveopćeg “ludila” i pucanja.Na proslavi uz Vučića bio je i vođa “Ultra Boysa” Marko Vučković zvani Komandant. On je u srpskoj javnosti poznat kao osoba koja stoji iza građevinske tvrtke “Ultra kop”, registrirane na adresi stadioncia Crvene zvezde. Tvrtka je postala poznata nakon što je vrtoglavom brzinom uvećavala svoj profit, pobjeđujući na natječajima državnih poduzeća.


Protiv pripadnika “Ultra Boysa” podnijeto je više kaznenih prijava koje ili nisu procesuirane ili su postupci trajali godinama. Sam Vučković bio je kazneno prijavljen zbog premlaćivanja susjede, ali ga je Viši sud oslobodio zbog – nedostatka dokaza.