Rava

VIDEO Što se dogodilo s hrvatskim tankerom u Bosporu? “Nikakva katastrofa nije prijetila”

Portal Novi list

Tanker Rava zadarske Tankerske plovidbe i remorker u Bosporu / Foto Screenshot Twitter

Tanker Rava zadarske Tankerske plovidbe i remorker u Bosporu / Foto Screenshot Twitter

Brod se sigurno provukao kroz tjesnac vlastitim pogonom. Pomogao mu je samo jedan remorker. Na brodu nema ozlijeđenih osoba niti je došlo do bilo kakvog onečićšćenja okoliša, objašnjava direktor Tankerske plovidbe Mario PavićPomorski promet u tjesnacu Bosporu nakratko je zaustavljen nakon što je tanker hrvatske Tankerske plovidbe nekontrolirano krenuo prema obali, javlja turska televizija.


Tanker dug 249 metara iz nepoznatog razloga počeo je plutati prema obali. Moguća havarija je izbjegnuta brzom reakcijom remorkera.Zadarski tanker Rava zaustavljen je na 300 metara od obale.


Tanker Rava plovi pod zastavom Hrvatske, a bio je na ruti Novorosijsk (Rusija) – Cartagena (Španjolska).Prema prvim izvještajima, došlo je do pogreške u sustavu za upravljanje i na kraju je trebalo čak osam remorkera da ga zaustavi. U turskim medijima postoje i informacije da je brodu jednostavno otkazao motor. 


Sve špekulacije prekinuo je predsjednik uprave Tankerske plovidbe Mario Pavić.


“Brod se sigurno provukao kroz tjesnac vlastitim pogonom. Pomogao mu je samo jedan remorker. Na brodu nema ozlijeđenih osoba niti je došlo do bilo kakvog onečićšćenja okoliša”, rekao je Mario Pavić za Jutarnji list.


On smatra da se radi o preuveličavanju događaja jer nikakva kastastrofa nije prijetila. Prema neslužbenim informacijama, tankeru je nakratko otkazao pogon, no nije prijetila neka ozbiljnija situacija.


Tankerska plovidba najavila je da će se službeno oglasiti o cijelom događaju čim prikupe sve podatke.