Šestero mrtvih

VIDEO Policija objavila snimku sumanutog pohoda u školi u Nashvilleu. Masakr počinila bivša učenica

Hina

Reuters

Reuters

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicomUsmrćena napadačica koja je u ponedjeljak ujutro u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila šestero ljudi, uključujući troje djece, identificirana je kao Audrey Elizabeth Hall (28), izvijestile su vlasti.


John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hall izjašnjava kao transrodna osoba.


Još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je u tijeku analiziranje manifesta i pisma napadačice koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave.


U policiji dodaju kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Nadodaju da je napadačica bivša učenica te škole.


Lokalni mediji su ranije izvijestili da je napadačica ušla u školu na sporedni ulaz u ponedjeljak nešto poslije 10 sati, a bila je naoružana dvjema puškama i jednim pištoljem.


Pucnjava se dogodila u prezbiterijanskoj Osnovnoj školi Zavjeta koja ima oko 200 učenika. ”Policajci su napali napadačicu i ona je mrtav”, objavila je ranije policija na Twitteru.


Američki predsjednik Joe Biden nazvao je pucnjavu u školi u Nashvilleu “odvratnom”, rekavši da nasilje vatrenim oružjem “razdire dušu” Sjedinjenih Država.