Pogođeno nekoliko zgrada

VIDEO Kremlj se oglasio o napadu dronova na Moskvu: ‘To je teroristički napad iza kojeg stoji Ukrajina’

P. N.

Reuters / Twitter

Reuters / Twitter

Ukrajinske vlasti nisu preuzele odgovornost za napadRuski mediji tvrde kako je ruska prijestolnica jutros napadnuta s najmanje 32 bespilotne letjelice. Tvrde da ih je većina oborena, izuzev njih tri.


Napad na Moskvu nazivaju “teorističkim činom” i tvrde da ih je Ukrajina napala kao osvetu za aktualne slične napade na Kijev. Ukrajinske vlasti nisu preuzele odgovornost za napad.

Oglasilo se i rusko Ministarstvo obrane, koje tvrdi da iza “terorističkog napada” stoji vlast u Kijev. Ono pak spominje da je napad izvršen s osam dronova.


“U napadu je sudjelovalo osam bespilotnih letjelica i sve su pogođene”, objavilo je Ministarstvo na svojem Telegram kanalu. Za tri dona kažu da si ih potisnuli sredstvima elektroničkog ratovanja, a pet ih je oboreno raketno-topovskim sustavom Pancir-S.


Foto galerija: Moskva napadnuta dronovima! Foto: Reuters


Kremlj, međutim, priznaje kako su neki dronovi ipak pogodili cilj.


“U ranim jutarnjim satima dronovi su oštetili stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i ulice Profsojuznaja u jugozapadnoj Moskvi. Također, jedan dron pogodio je kuću u Atlasovoj ulici u Novoj Moskvi. Prema riječima gradonačelnika glavnog grada Sergeja Sobjanina , dvije su osobe zatražile liječničku pomoć, ali nije im bila potrebna hospitalizacija. Stanovnici su privremeno evakuirani, a sve su hitne službe na terenu”, priopćilo je Ministarstvo.


Savezna agencija za zračni promet priopćila je da moskovske zračne luke rade normalno.