Izgorjela u cijelosti

Veliki požar progutao tržnicu Arizona: Izgorjelo je mjesto gdje su se Srbi, Hrvati i Bošnjaci sreli prvi put nakon rata

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kotrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).SARAJEVO – Velika tržnica poznata pod nazivom Arizona podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac u cijelosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u nedjelju u ranim jutarnjim satima, potvrdili su iz lokalne policije.


Slično kao i 2016. godine kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa potom obnovljena, vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.


Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.
Širenje požara zaustavli su nešto prije 7 sati no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.


Stručni timovi poslani su na teren kao bi utrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.


Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kontrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).


Uspostavljena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnosno uklanjanje zapreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.


foto: screenshot


foto: screenshot