Ususret preliminarnim izborima

UTRKA ZA SENAT Doktor Oz nazvao komentare esktremno desničarske protukandidatkinje o Islamu sramotnima

P. N.

Reuters

Reuters

'Nedopustivo je da Kathy Barnette objavi nešto toliko pogrdno i oblati cijelu jednu religiju', rekao je Mehmet Oz za  Associated Press. 'Ova je američka država zasnovana na religijskoj slobodi', rekao je Oz 


Proslavljeni TV voditelj i liječnik Mehmet Oz koji je ušao u američku politiku i želi postati republikanski senator oštro je krititzirao esktremno desničarske kandidate u Pennsylvaniji koji su prilično popularni uoči preliminarnih republikanskih izbora u utorak.


Nakon što se veći dio svoje kampanje klonio svoje stranačke protukandidatkinje, republikanke u utrci za senat Kathy Barnette, Mehmet Oz je rekao da ona ne ide u korak s Republikanskom strankom te neće biti u stanju pobijediti na općim izborima u studenome, javlja Guardian.
U razgovoru se dotaknuo objave na twitteru iz 2015. u kojoj je Kathy Barnette napisala da je ‘pedofilija kamen temeljac Islama’. Mehmet Oz, koji bi da uđe u senat bio prvi senator muslimanske vjere, takav je njen komentar nazvao sramotnim.


‘Nedopustivo je da Kathy Barnette objavi nešto toliko pogrdno i oblati cijelu jednu religiju’, rekao je Mehmet Oz za  Associated Press. ‘Ova je američka država zasnovana na religijskoj slobodi’, rekao je Oz.

Početkom prošlog tjedna Kathy Barnette je rekla za NBC News da tako nešto nikad nije napisala, iako je ta njena izjava u subotu još bila vidljiva na twitteru.


Mjesecima se žestoka borba za republikansku pensilvanijsku nominaciju za predstavnika u američkom senatu  vodi između poslovnog čovjeka Davida McCormicka i Mehmeta Oza, koji su potrošili milijune dolara napadajući jedan drugoga. No par dana prije preliminarnih izbora izronila je treća kandidatkinja Kathy Barnette. Sam Trump je upozorio da Kathy Barnette nije dovoljno provjerena kandidatkinja.


 


Na sam korak od preliminarnih izbora, ankete pokazuju tijesnu utrku tri kandidata  sa znatnim brojem neodlučnih birača.


Podsjetimo, Donald Trump podržao je u travnju Mehmeta Oza u utrci za senat.