Amerikanka

Na letu saznala da je pozitivna na covid, u panici se zaključala u WC, njen TikTok pogledali su milijuni

Hina

Foto Screenshot @marisaefotieo TikTok

Foto Screenshot @marisaefotieo TikTok

Marisa Fotieo je počela paničariti, zabrinuta zbog obitelji s kojom je nedavno večerala te za druge ljude na letu.Amerikanka koja je letjela za Švicarsku izolirala se u zahodu zrakoplova nekoliko sati nakon što je usred leta saznala da je pozitivna na covid-19, prenio je u četvrtak CNN.


Marisa Fotieo, učiteljica predškolske nastave iz Chicaga, putovala je 19. prosinca s ocem i bratom iz tog američkog grada prema Reykjaviku, na putu prema Švicarskoj kao konačnoj destinaciji.


Prije leta aviokompanije IcelandAir dvaput se testirala PCR testom i pet puta brzim testovima – svi su bili negativni.


@marisaefotieo Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine ♬ I’m So Lucky Lucky – GrandzzNo nakon sat i pol leta osjetila je bol u grlu, pa se ponovno testirala u zahodu zrakoplova, a taj put je bila pozitivna.


Iako je u potpunosti cijepljena te je primila ‘booster’ dozu, Fotieo je počela paničariti, zabrinuta zbog obitelji s kojom je nedavno večerala te za druge ljude na letu.


Nakon što se pokazalo da nije moguće da sjedi sama jer je let pun, odlučila je ostati u zahodu do kraja leta koji je trajao još tri sata.


Tamo je kupila pristup internetu kako bi javila školi u kojoj predaje, a snimila je i TikTok video koji je skupio nekoliko milijuna pogleda.


Kad je avion sletio, Fotieo i njezina obitelj posljednji su napustili zrakoplov. Pošto njezin brat i 70-godišnji otac nisu imali simptome, dopušteno im je nastaviti put do Švicarske, a ona je otišla u desetodnevnu karantenu, objavljujući i dalje sve na TikToku.


Posljednji dan karantene bio je 30. prosinca, a let nazad za SAD 3. siječnja, pa će taj period iskoristiti za obilazak Islanda s obitelji, piše CNN.