Lansirali dronove

Ukrajina napala rusku energetsku infrastrukturu, gore trafostanice i skladište goriva

Portal Novi list, Hina

Foto Screenshot

Foto ScreenshotUkrajina je u noći na subotu lansirala dronove na osam ruskih regija pogodivši skladište goriva i tri trafostanice, rekao je u subotu ukrajinski obrambeni izvor.


“Pogođene su najmanje tri trafostanice i skladište goriva koji su se zapalili. Meta je bila energetska infrastruktura koja opskrbljuje ruski vojno-industrijski kompleks”, rekao je izvor.

Ukrajina zadnjih tjedana sve češće napada rusku naftnu i plinsku infrastrukturu. Kijev je obećao da će borbe prenijeti na ruski teritorij jer Rusija neprestano bombardira njegov teritorij.


Napad je bio “zajednička operacija” ukrajinske sigurnosne službe SBU, vojno-obavještajne službe i oružanih snaga, rekao je izvor.


Guverner zapadne regije Smolensk rekao je da je Ukrajina u ranim jutarnjim satima u subotu lansirala dronove na “naftno i energetsko postrojenje”, dodajući da ono nije zatvoreno.


“Snage protuzračne obrane srušile su letjelice”, rekao je guverner Vasilij Anohin. “Međutim, zbog pada dijelova letjelica zapalili su se rezervoar goriva i maziva.”


Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je tijekom noći presrelo 50 dronova, uključujući jedan iznad regije Smolensk, ne ulazeći u pojedinosti.