Oluja Molave

U Vijetnamu nakon ‘udara’ tajfuna najmanje 25 mrtvih i deseci nestalih

Hina

REUTERS

REUTERS

Vijetnam je zbog klizišta tla izazvanih jakim kišama iz tajfuna u četvrtak rasporedio stotine vojnika i teške mehanizacije u potragu za preživjelima.Najmanje 25 osoba je poginulo, a na desetke ih je nestalo u Vijetnamu nakon ‘udara’ tajfuna Molave, jednog od najjačih u toj regiji u posljednjih nekoliko desetljeća.


Vijetnam je zbog klizišta tla izazvanih jakim kišama iz tajfuna u četvrtak rasporedio stotine vojnika i teške mehanizacije u potragu za preživjelima.


“U klizištima, koja su u srijedu kasno pogodila udaljena područja u središnjoj provinciji Quang Nam, smrtno je stradalo 13 osoba, a 40 ih je nestalo. Napore u spašavanju ometa loše vrijeme”, priopćila je vijetnamska vlada, dodajući da je tajfun Molave ​​milijune ljudi ostavio bez struje i oštetio 56 tisuća kuća.
Državna televizija prenijela je vijest da su tijela 12 ribara pronađena u četvrtak, nakon što su im brodovi potonuli pokušavajući se vratiti na obalu dva dana ranije.


Od početka listopada Vijetnam su pogodile velike oluje, jake kiše i poplave u kojima je ugroženo više od milijun ljudi.


Na fotografijama na društvenim mrežama vide se poplavljena sela i ceste, srušena stabla i klizišta.


Prije Vijetnama, tajfun Molave ​​pogodio je Filipine, prouzročivši poplave i klizišta, u kojima je, prema izvješću njihove vlade, poginulo najmanje 16 ljud