EPIDEMIJA

U Srbiji 83 novooboljela, stupile na snagu mjere za povratnike

Hina

Srbija / Reuters

Srbija / ReutersBEOGRAD – U Srbiji su u posljednja 24 sata među 5.959 testiranih uzoraka 83 bila pozitivna na koronavirus, a od posljedica infekcije umrla je jedna osoba, priopćio je u subotu Krizni stožer.


Od početka epidemije 6. ožujka testirano je ukupno 1.069.626 uzoraka, registririrano je 32.840 zaraženih, a na bolničkom liječenju sada su 323 pacijenata, od kojih 23 na respiratorima.


Prema službenim podacima srbijanskih zdravstvenih vlasti, od posljedica infekcije Covid-19 umrlo je 740 oboljelih, a stopa smrtnosti je 2,25 posto.
Zbog epidemiološke situacije u zemljama okruženja i povećanog rizika od širenja koronavirusa, u Srbiji su od petka u 18 sati na snazi mjere pojačanog nadzora za srpske državljane povratnike iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Albanije.


Obveza svih povratnika je da se prijave u elektronički covid sustav ili osobnom liječniku, kako bi se, u slučaju pojave simptoma, brže reagiralo i spriječilo dalje širenje zaraze.


Od početka primjene te mjere do subote ujutro prijavilo se oko 4.500 ljudi, izjavio je ranije danas član Kriznog stožera Predrag Kon.