Covid-19

U Sloveniji službeno rekordnih 1503 novozaraženih i 8 umrlih. Kritičan priljev novooboljelih u bolnice

Hina

REUTERS

REUTERS

Predsjednik vlade Janez Janša sinoć je u jednom tweetu one koji su kršili odluku o policijskom satu upozorio da  "izrugivanjem" donesenih mjera ugrožavaju javno zdravlje i živote, te pozvao na razboritost u vrijeme prijetećeg drugog vala epidemije.U Sloveniji su u posljednja 24 sata službeno potvrđena čak 1503 slučaja  zaraze koronavirusom, a od posljedica Covida-19 još je 8 osoba umrlo, objavia je u srijedu prijepodne objavila slovenska vlada.


Ranije tijekom jutra su portali bliski vladi naveli neslužbenu informaciju da je u Sloveniji u 24 sata registrirano 1323 novozaraženih.


Broj novozaraženih u srijedu najveći je do sada a dosadašnji rekordni broj novih slučajeva zaraze zabilježen je prošlog petka kad je novih infekcija bilo 898.
Broj ukupnih zaraza od početka epidemije s novim se podacima  povećao na 15982 slučaja, aktivnih je od toga 8860, dok se broj zaraženih na 100.000 stanovnika u razdoblju 14 dana sada već povećao na 423.


Kritičan je i dalje priljev novooboljelih u bolnice, pa je prema novom stanju hospitalizirano 333 pacijenata, od čega ih je 55 na intenzivnim odjelima.


S 8 umrlih u posljednja 24 sata broj smrtnih slučajeva povećao se na 200.


Predsjednik vlade Janez Janša sinoć je u jednom tweetu one koji su kršili odluku o policijskom satu upozorio da  “izrugivanjem” donesenih mjera ugrožavaju javno zdravlje i živote, te pozvao na razboritost u vrijeme prijetećeg drugog vala epidemije.


“Krajnje je vrijeme da nas ove brojke otrijezne, uvedene mjere su bile nužne”, naveo je premijer kojega oporba kritizira tvrdeći da je pogrešno upravljao epidemijom i da se zdravstveni i drugi sustavi nisu na vrijeme pripremili na ovakvo širenje virusa.