BRZO ŠIRENJE

U Sloveniji 10 novih slučajeva u samo nekoliko sati, sada je 57 zaraženih

Portal Novilist.hr

Foto/Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Foto/Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Po neslužbenim podacima, do sada je u Sloveniji napravljeno oko tisuću testova na koronavirus, što je oko tri puta više nego u HrvatskojLJUBLJANA – Broj potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u Sloveniji se po zadnjim podacima povećao na 57, točnije u svega nekoliko sati broj novozaraženih porastao je za čak 10, javlja portal 24ur.


Novi slučajevi zabilježeni su na ginekološkoj klinici u Ljubljani, gdje se odmah uvode nove stroge mjere nadzora.


No, situacija kada je riječ o koronavirusu se naglo pogoršava.
Po neslužbenim podacima, do sada je u Sloveniji napravljeno oko tisuću testova na koronavirus, što je oko tri puta više nego u Hrvatskoj. 


Novi slučajevi potvrđeni su danas po riječima ministra Šabedera i na ginekološkoj klinici UKC-a u Ljubljani, gdje su uvedene stroge preventivne mjere za zaštitu pacijenata i zaposlenih.U ljubljanskoj regiji do sada je potvrđeno 27 slučajeva, 12 slučajeva na području Dolenjske i Bele Krajine (šire područje Novoga Mesta), po tri u

Štajerskoj (centar Maribor) i na slovenskom Primorju (Koper), a dva zadnja slučaja su u Prekmurju (sa središtem u Murskoj Soboti).


Direktorica slovenskog Instituta za javno zdravlje Nina Pirnat izjavila je da je u međuvremenu potvrđen i jedan slučaj zaraze među stanarima doma za starije osobe u Metliki (Bela krajina).


Osim importiranih slučajeva unosa virusa, kojeg su donijeli oni koji su boravili u inozemstvu, već bilježimo i sekundarne, tercijarne i kvartarne slučajeve prijenosa infekcije u Sloveniji, pojasnila je.