Istraga

U Nizozemskoj zatvoren stadion na kojem se urušio dio tribine

Hina

Screenshot

Screenshot

"Budući da ne znamo zašto se dio tribine srušio, moram zatvoriti stadion. Ako to ne učinimo, sigurnost bi bila ugrožena. Kad budemo sigurni da je stadion 100% siguran, ponovo ćemo ga otvoriti," poručile su vlastiNizozemske vlasti zatvorile su stadion Goffert u Nijmegenu, nakon što se 17. listopada za vrijeme utakmice nizozemskog prvenstva između  NEC-a i Vitessea urušio dio tribine.


Urušio se dio tribine s navijačima Vitessea koji su slavili pobjedu (1-0), no srećom izbjegnuta je tragedija i nitko nije ozlijeđen.


Nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice, gostujući navijači su počeli skakati i slaviti pobjedu svoje momčadi. Dio ih se popeo na ogradu, a tada se dio tribine urušio i propao za nekoliko metara, a zajedno s njim i navijači koji su bili na ogradi.
Nije poznato što je uzrokovalo urušavanje tribine stadiona koji u vlasništvu Grada.


“Budući da ne znamo zašto se dio tribine srušio, moram zatvoriti stadion. Ako to ne učinimo, sigurnost bi bila ugrožena. Kad budemo sigurni da je stadion 100% siguran, ponovo ćemo ga otvoriti,” poručile su vlasti.


“Razumijemo odluku vlasti da zatvore stadion do daljnjeg”, kazao je glasnogovornik Nick van der Cammen za klupsku stranicu.


“Važno nam je da se provede temeljita istraga, a istodobno, ova odluka znači da ćemo potražiti novi stadion za igranje naših utakmica,” dodao je.