Belgija

U napadu nožem u Bruxellesu troje ozlijeđenih, jedan teško. Nije terorizam

Hina

Zoran Popovici/via REUTERS

Zoran Popovici/via REUTERSTri su osobe ozlijeđene, među njima jedna teško, u napadu nožem u ponedjeljak poslijepodne u Bruxellesu u stanici podzemne željeznice, pokazuju novi podatci belgijske policije koja je uhitila napadača.


“Napad nožem na stanici Schuman: zahvaljujući suradnji policijskih služba (…) napadač je brzo uhićen”, napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.


Pošto je isprva izvijestila u jednoj ozlijeđenoj osobi, savezna policija je poslije rekla za AFP da su u napadu ozlijeđene tri osobe, među kojima je jedna “kritično”.
Dok motivi 30-godišnjeg napadača ostaju nepoznati, policija je isključila da se radi o terorističkom napadu, objavio je ured tužitelja.


Iz dobro obaviještenog izvora doznaje se da je uhićenik “osoba sa psihičkim problemima”.


Novinar francuske novinske agencije izvijestio je s mjesta događaja da je oko 18.00 sati nekoliko policajaca u civilu trčalo prema peronu stanice Schuman, koja je tek nekoliko desetaka metara udaljena od zgrade Europske komisije i Europskog vijeća.


Jedna žena je u tom trenutku upozoravala putnike koji su ulazili u stanicu da ne silaze, rekavši da je dolje osoba naoružana nožem.


Policijska istraga se nastavlja.